Робин Хаасе изхвърли Томаш Бердих от Дубай

18:26, 01 мар 17 / Свят 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Номер 66 в световната ранглиста Робин Хаасе постигна изненадваща победа срещу Томаш Бердих от Чехия с 3-6, 6-3, 6-4 на силния тенис турнир в Дубай.

Чехът взе откриващата част на срещата с 6-3 за малко повече от половин час, след като реализира късен пробив при 4-3.

През втория сет Хаасе се разигра, като започна да тормози със силен начален удар и добри отигравания 14-ия в света чех. Той успя да пробие подаването на Бердих при 2-3 и така си осигури аванс от 4-2 в мача. Холандецът успя да задържи брейка, като сервирайки за втората част на мача, той не допусна спад в играта си. Хаасе взе подаването си на нула, с което изравни резултата в сетовете на 1-1.

В третата решаваща част и двамата тенисисти взимаха сравнително лесно своите подавания, като не допуснаха някой да поеме инициативата, пробивайки своя опонент.

При 4-4 и сервис на Бердих, се получи изключително дълъг и оспорван гейм, който в крайна сметка бе записан на сметката на Хаасе. Положението на корта се повтори отново, когато холандецът сервираше за победата. Бердих имаше възможност да се върне в мача, като получи три точки за пробив в изключително завързан и драматичен гейм. Хаасе обаче успя да се спаси от трудната ситуация, с което след два часа игра изхвърли Бердих от турнира.

Следващ съперник на Робин Хаасе ще бъде определен от срещата между Марсел Гранойерс от Испания или босненеца Дамир Джумхур.

Джумхур хвърли голямата бомба на турнира, след като детронира още в първия кръг Стан Вавринка, който миналата година вдигна трофея в Дубай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама