Москва: Отношенията ни със САЩ са на най-ниското ниво

16:09, 28 фев 17 / Свят 25 184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сергей Рябков, заместник-външен министър на русия, каза, че неговата страна ще анализира обръщението на президента на САЩ Доналд Тръмп пред Конгреса, съобщи агенция Интерфакс.

По-рано този месец няколко руски представители изразиха загриженост за признаците, че Тръмп и администрацията му може би "са заразени" от антируски чувства. Коментарите дойдоха след оставката на съветника по националната сигурност на Доналд Тръмп Майкъл Флин.

"Или Тръмп не е получил необходимата независимост и той, следователно,не безуспешно ще бъде в ъгъла, или русофобията вече е заразила новата администрация от горе до долу," каза депутатът Константин Косачев според информации от Русия, съобщи телевизия FoxNews.

Колегата му от долната камара на руския парламент Алексей Пушков написа в Туитър, че "не Флин е бил на мушката, а отношенията с Русия".

Федералните следователи в САЩ от месеци търсят доказателства за възможните контакти между съветници на Тръмп и Русия, както и информация за ролята на Русия в политическото хакерство по време на кампанията.

Тръмп отрече да е знаел, че който и да е от съветниците му по време на кампанията е бил в контакт с руснаците. Той също така заяви, че няма финансови или други връзки с Русия.

Председателят на Републиканската партия, сенаторът от Калифорния Девин Нунес, каза, че досега той не е получил никакви доказателства от разузнавателната общност, че някой от орбитата около Тръмп е бил в контакт с руснаците по време на президентската кампания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама