Милионерите бягат от Турция

09:29, 28 фев 17 / Свят 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През 2016 година общо 82 000 милионери са мигрирали в търсене на по-изгодни за тях условия и Турция е една от петте страни, свидетели на най-голям такъв отлив, сочи проучване на New World Wealth.

Световната миграция на богатство се ускорява и около 82 000 милионери са мигрирали през 2016 година, в сравнение със само 64 000 през 2015 година, уточнява докладът на New World Wealth. Най-голям през миналата година е отливът на богати от страни като Франция, Китай, Бразилия, Индия и Турция.

Сред тази петорка Турция отбелязва най-висок ръст на изтичането на милионери. Ако страната е била напусната през 2015 година от 1000 богаташи, то през миналата година техният брой е скочил на 6000.

Франция е на първо място в тази негативна тенденция вече втора година, тъй като богатите хора се стремят да променят условията, в които работят. Отливът на милионери продължава и в Китай и Индия, но по-интересни в списъка са Бразилия и Турция, твърди проучването.

През 2016 година Австралия е била начело на страните, привличащи хората с големи активи, следвана от САЩ и Канада.

Миграцията на милионери към Нова Зеландия също се е удвоила, докато Обединените арабски емирства остават привлекателни за заможните хора от региона на Близкия изток.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама