Съмнения за корупция при закупуването на германски подводници в Израел

22:35, 27 фев 17 / Свят 25 850 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на правосъдието на Израел обяви, че е започнало разследване по съмнения за корупция при закупуването на германски подводници. В случая са замесени имената на близки на премиера Бенямин Нетаняху, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

От министерството обаче уточниха, че самият Нетаняху не е считан за заподозрян в тази афера. През ноември генералният прокурор на Израел поиска от полицията да извърши предварително разследване за евентуална злоупотреба при закупуването на подводници от германската корпорация „ThyssenKrupp“. Събраните от полицията данни са дали основание на генералния прокурор да започне пълно съдебно разследване. Няма официално цитирани имена на замесени в скандала, но в медиите се цитира името на личния адвокат на премиера Нетаняху, Давид Шимрон.

Аферата излезе в медиите през ноември, след като телевизия Канал 10 разкри, че Шимрон е също така и представител в Израел на бизнесмена Мики Ганор, който представлява „ThyssenKrupp Marine Systems“. Това представлява конфликт на интереси. Нетаняху увери, че не е знаел, че Шимрон има връзка със сделката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама