Федерер с експресна победа над Беноа Пер при старта си в Дубай

18:51, 27 фев 17 / Свят 25 753 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Швейцарецът Роджър Федерер победи Беноа Пер от Франция с 6-1, 6-3 за 54 минути игра в първия кръг на силния тенис турнир в Дубай.

Маестрото стартира много убедително в първия сет, като само за 27 минути успя да го спечели с 6-1, като два пробива от страна на номер 10 в света бяха достатъчни, за да спечели откриващата част.

През втората част пълната доминация на носителя на 18 титли от Големия шлем продължи, като Пер, който е под номер 39 в световната ранглиста, не успя да намери оръжие, с което да се противопостави на швейцареца.

Федерер отново реализира два пробива в сета, като втория дойде при сервис на французина за оставането му в мача при 5-3.

Притежателят на 24 титли от сериите Мастърс поведе с 40-0, като Пер успя да спаси два от сет болите, но при третия Маестрото бе безпогрешен и заслужено спечели срещата.

Преди изиграването на първия си мач от турнира, който е от серията АТП 500, Федерер сподели, че много обича да играе в Дубай. "Обичам да играя тук. Наричам го мой втори дом, защото съм прекарвал толкова много време тук през годините", заяви той.

Миналогодишен шампион от турнира е Стан Вавринка, а сънародникът му Федерер е притежател на рекордните 7 трофея от Обединените Арабски Емирства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама