Президентът на Зимбабве пръсна 2 млн. евро за 93-тия си рожден ден

15:36, 27 фев 17 / Свят 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе участва в пищните тържества, посветени на 93-тия му рожден ден, в колежа Родс, близо до националния парк Матобо, възлезли на 2 млн. евро съобщи Cameroon Concord, цитира БГНЕС.

На тържеството край втория по големина град Булавайо е имало няколко хиляди гости от управляващата партия Зимбабвийски африкански национален съюз (ЗАНС), на които сервирали 93-килограмова торта с формата на Зимбабве.

Мугабе беше с костюм, украсен с негови изображения. Съпругата му Грейс, смятана за негов вероятен приемник, също беше с тематичен тоалет.

Празничното слово на Мугабе продължи повече от час. Президентът заяви, че след 37 години начело на страната не смята да сдава властта.

През септември 2016 Мугабе участва в откриването на свой паметник, а през декември обяви, че ще се кандидатира за още един мандат. Президентски избори ще има през 2018. Съпругата му е уверена, чуе дори мъртвото тяло на мъжа й ще победи на изборите и обеща, ако Мугабе почине, да включи името му в бюлетината.

Зимбабве е сред най-бедните държави в света. Страната е в много тежко икономическо положение и се бори с хиперинфлация и огромен бюджетен дефицит.

Мугабе е на власт откакто Зимбабве получи независимост от Великобритания и е обвиняван в диктатура и задушаване на опозицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама