Осем души пострадаха на карнавала в Рио

08:21, 27 фев 17 / Свят 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестима пострадали са откарани в болница. Това съобщиха от БГНЕС. Всички хоспитализирани са журналисти. Те са със счупени крайници и черепно-мозъчни травми.

По време на шествието на школите по самба Paraiso da Tuitui Tuitui („Параизу-да-Туитуи") една от платформите, на която танцуват участниците от всяка трупа, загуби управление и се вряза в ограждение. Няколко души се оказаха затиснати между платформата и решетките, които отделяха публиката от платното, по което се вървяха подвижните подиуми с танцьори.

Полицията разследва инцидента. По предварителни данни, може една от причините за произшествието да е завалелият по време на парада дъжд.

Въпреки инцидента беше решено парадът да продължи.

По традиция събитието стартира в петък вечер и завършва на Пепеляната сряда, с която започва и Великденският пост.

Историята на карнавала датира още от 18 век и е незаменима част от културата на бразилците. Основно в него се състезават самба школите от цялата страна, една от които впоследствие ще грабне голямата награда.

Самбата, както и футболът, е сред най-любимите неща на хората в Бразилия. Неслучайно много жители на града излязоха по улиците, още преди началото на празненствата, „подгрявайки“ публиката.

Дните на фестивала са и пикови за туристическия бранш. Обикновено по това време в хотелите на Рио почти няма свободна стая, а цените осезаемо се повишават. Изначално скъпите билети до горещата страна понякога достигат „космически“ цени, а всички услуги за забавление, също като храната, напитките и сувенирите, поскъпват главоломно.

Заради финансовите проблеми на Бразилия обаче се очаква тази година посетителите да не са чак толкова много и бизнесът да отчете по-ниска печалба.

Откриването на празника бе белязано и от отсъствието на кмета на града Марсело Кривела – евангелският пастор, избран на поста в края на миналата година, който неведнъж е заявявал възмущението си към плътските страсти на карнавала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама