Лекарският съюз подкрепи рамковия договор за 2017 година

18:53, 25 фев 17 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският лекарски съюз подкрепя Националния рамков договор за 2017 година, реши 66-ият извънреден Лекарски събор, съобщи БНР, цитирано от БГНЕС.

Увеличени са средствата както в болничната, така и в извънболничната помощ. Лекарите договориха и цените, които Националната здравно-осигурителна каса ще плаща за всяка медицинска дейност през настоящата година.

БГНЕС припомня, че спешни медици излязоха с протестна декларация срещу проекта за НРД- 2017 г. Те възразяват срещу сливането на денонощното медицинско обслужване и оказването на спешна медицинска помощ, което води до закъснения, пропуски в работата ни и ескалация на агресия спрямо нас, заявяват от Националната асоциация на работещите в Спешна медицинска помощ. Мотивите ни са, че никога МЗ или Здравната каса не са обсъждали с нас тази възможност и сключените до момента договори доказаха, че те са в ущърб на пациентите. Не на последно място те са в разрез с Кодекса на труда, посочват медиците от Спешната помощ и призовават преговарящите страни по Националния рамков договор да преразгледат вариантите за осигуряване на медицинско обслужване на пациентите извън работния график на извънболничната медицинска помощ.

Вчера Националната здравно-осигурителна каса и Българският зъболекарски съюз подписаха Националния рамков договор за тази година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама