Мартин Скорсезе ще получи наградата "Джон Форд"

04:08, 25 фев 17 / Свят 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ирландският президент Майкъл Хигинс ще връчи на режисьора Мартин Скорсезе престижната награда "Джон Форд" от името на Ирландската филмова и телевизионна академия. Това съобщава БГНЕС. Отличието, кръстено на известния актьор и кинорежисьор, се връчва всяка година на един световно признат кинематограф за работата му, вдъхновена от Форд.

"За мен и за толкова много други режисьори, Джон Форд е величие и продължава да бъде истинско вдъхновение. Филмите му умело предават уникалното и острото му чувство за човечност, дълбокото му разбиране на хората. Когато за първи път започнах да гледам филмите му, силата на Форд зад камерата бе осезаема Той беше мечтател във възможно най-истинската му форма, а филмите му са обогатени с артистичната му енергия." Това каза Скорсезе в официално изявление, допълвайки, че получаването на тази награда е от голямо "лично значение" за него.

През уикенда, когато ще се състои и церемонията, легендарният американски режисьор ще участва с майсторски клас, чийто модератор ще е ирландския режисьор Браян Кирк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама