WJS: Мнозинството американци искат разследване за връзките на Тръмп с Русия

01:47, 25 фев 17 / Свят 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-голямата част от американците смята, че Конгресът трябва да започне разследване и да разбере дали е имало комуникация между членовете на изборния щаб на Доналд Тръмп и представителите на Русия по време на предизборната кампания. Това показват резултатите от национално проучване на общественото мнение, проведено от "Уол Стрийт Джърнъл", "Си Ен Ен" и "Би Би Си", информира БГНЕС.

Според 53% от анкетираните, Конгресът трябва задължително да разследва периодично появяващите се в медиите твърдения, че подобна комуникация се е състояла. 25% пък са против.

54% от участниците в запитването вярват и в необходимостта Конгресът да проучи предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ. Зад мнението, че подобни проверки са излишни застават 29%. Непотвърдените инсинуации, че Русия се е намесила по време на президентските избори в САЩ, бяха многократно отричани от Кремъл. В САЩ също нямаше еднозначно мнение по въпроса.

"Си Ен Ен", "Би Би Си" и "Уол Стрийт Джърнъл" са помолили анкетираните да изразят своето мнение и за връзката между Тръмп и руския президент Владимир Путин. Според 38% от американците взаимоотношенията между лидерите имат "приятелски характер". 29% отричат подобно становище, а останалите 32% отказват да заемат позиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама