Лудогорец се сбогува с Лига Европа

00:39, 24 фев 17 / Спорт 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Силен Лудогорец не успя да се пребори с непробиваемия отбор на Копенхаген в реванша от 1/16 финалите на Лига Европа, като завърши 0:0 с коравите датчани, предаде БГНЕС.

В първия мач на стадион „Васил Левски” в София, орлите допуснаха загуба с 1:2, което се оказа достатъчно за датчаните да си осигурят място на 1/8 финалите на турнира.

Още в първата минута на срещата домакините от Копенхаген получиха отлична възможност да отбележат гол след грешка на Кафу, но перфектна изява на вратаря на „орлите” Владислав Стоянов не позволи на датчаните да открият рано резултата.

В 10-та минута отново Копенхаген бе близо до това да вкара, след като Абубакар Кейта отправи силен далечен удар, но отново стражът на разградчани показа завидни вратарски умения и запази вратата си суха.

В 19-та минута пред Джонатан Кафу се откри отлична възможност да отбележи след грешка на Стефан Андерсен, но звездата на Лудогорец не се възползва и изкара топката встрани от вратата.

В 29-та минута голмайсторът на шампионите Клаудио Кешеру отправи страхотен далечен удар, но късметът му изневери и той не успя да се разпише за футболистите на Георги Дерменджиев.

Доминацията на Лудогорец започна все повече да се задълбочава, като в 37-та минута Натанаел отправи далечен шут, но отново топката не влезе във вратата на датчаните.

Няколко изключително дискусионни решения на чешкия съдия Мирослав Зелинка преди края на първото полувреме изнервиха играта на терена. Останаха съмнения, че Кейта трябва да получи втори жълт картон и да бъде изгонен от двубоя, но съдията не бе на същото мнение.

До нови положения за гол не се стигна пред нито една от двете врати и първата част завърши при резултат 0:0.

След подновяването на играта в 57-та минута Кешеру отново бе близо до това да открие резултата, но отново не се стигна до попадение в полза на „орлите”.

Лудогорец продължи да пресира своя съперник, като се откриха две отлични възможности пред Натанаел и Кафу да отбележат за шампионите, но отново не се стигна до промяна в нулевото равенство на терена.

Отборът на Копенхаген е изключително стабилен при домакинствата си на стадион „Паркен”, като има 19 домакински мача, в които не е инкасирал попадение в своята врата. Датчаните също така имат и 36 мача, в които не са допуснали загуба пред родна публика.

В заключителните минути на мача Копенхаген не продължи с тенденцията да се брани, а пробва да пресира българския отбор, като в 87-та минута датчаните бяха близо до това да се разпишат, но отново Владо Стоянов с отлични изяви не допусна гол в своята врата.

В 90-та минута Лудогорец получи шанс да се разпише в непробиваемата датска врата, но отново Кешеру не успя да реализира попадение.

Съдията насрочи 4 минути продължение на мача, в които Лудогорец пресира, но не успя да стигне до почитно попадение на датска земя. С общ резултат от 2:1, който датчаните инкасираха в София, те си осигуриха място на 1/8 финалите в Лига Европа. Така приказката за българските „орли” приключи, но с надеждата за нов полет догодина. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама