Холандски политик: ЕС да ограничи свободното движение на хора и услуги

16:21, 23 фев 17 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една от най-проевропейските политически сили в Нидерландия, партията "Християн-демократичен призив" (ХДП), отправи остра критика срещу Евросъюза.

„Брюксел върви по абсолютна неправилен път“, заяви лидерът на партията Сибранд Бюма пред вестник "Финансиеле дахблад".

„Нещата дори са по-зле, отколкото си мислех. Ако стана премиер, бих настоявал общността да забави ход“, изтъкна той. Според него ЕС трябва да граничи свободното движение на работна сила и услуги, за да предотврати случаите, когато вместо холандци на работа биват взимани източноевропейците.

Сибранд Бюха иска също правилата на ЕС, създаващи препятствия пред бизнеса, да не са толкова строги. „Понякога е невъзможно да се обясни защо единна Европа означава да не може да предоставим неголяма помощ на нашите предприемачи“, отбеляза лидерът на ХДП.

Той призова също да се възстанови физическата охрана на границата и граничния контрол между държавите от ЕС. „Не под формата на бариери, а под формата на камери и системи, разпознаващи лицата на шофьорите и номерата на колие. Ние автоматично се движим в тази посока и Брюксел не трябва да създава препятствия. Европа, която познавахме, вече не работи. Необходим е радикална смяна на курса“, отсече политикът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама