Зоран Заев: Подписите ги има, до 15 дни Македония ще има правителство

15:41, 23 фев 17 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на СДСМ Зоран Заев заяви, че вече са осигурени подписите за получаването на мандат за ново правителство. Според него остава още малко от преговорите с най-голямата албанска партия Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) за сформирането на правителство и до 10-15 дни страната ще има ново правителство, предвождано от социал-демократите.

„Вече са осигурени подписите за получаването на мандат. Смятам, че остана малка част от преговорите за сформирането на правителство, защото най-значимите въпроси, - а това са са програмата на бъдещото правителство, платформата на социал-демократите, платформата на албанските партии, законът за езиците - са съгласувани“, заяви Зоран Заев в Сараево. Той е в босненската столица за церемонията по връчването на наградата за най-добър кмет.

Това според него са съществени неща. „Остава да седнем с председателите на другите партии и да се договорим за ресорите, за кадрите в правителството и вярвам, че до 10-15 дни Македония ще има ново правителство начело със социал-демократите“, каза Заев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама