ЕК: Германия да помага повече на европейската икономика

16:17, 22 фев 17 / Политика 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-силната европейска икономика Германия трябва да помага повече на своите партньори от ЕС. Това призова Европейската комисия, след като администрацията на Тръмп атакува Берлин за това, че е използва блока, за да стимулира износа си.

Комисията заяви, че втората икономика на съюза – Франция, която от дълго време се бори с икономически дефицит, е постигнала значителен прогрес.

„В случая на Германия виждаме още веднъж, че големият излишък в сегашните сметки не е здравословен за икономиката и в допълнение създава значителни икономически и политически изкривявания за цялата еврозона“, каза еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси.

В същото време в сравнение със силна Германия, Франция има трудности със своя продължителен нисък растеж, висок бюджетен дефицит и дълг. Според Московиси, който е бивш френски финансов министър, последните данни показват „добри новини“ за Париж. „Има прогрес, но със сигурност има още много за правене. Следващото правителство ще трябва да реши и ние внимателно ще наблюдаваме какво ще предложат“, каза той, имайки предвид предстоящите френски президентски избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама