Венци Стефанов: Сега на погребението на Левски катафалки ли ще се разнасят

15:05, 22 фев 17 / Спорт 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Всичко изкуствено създадено рано или късно си има своя край. Човекът, който е поддържал Ботев Пловдив не е имал намерение да помага достатъчно на спорта, а явно някой насила го е накарал да върши тази работа", заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов на пресконференция, предаде БГНЕС.

"С Левски ситуацията е идентична. Аз познавам Спас Русев от много години, като той е интелигентен човек и интелектуалец. За толкова години, в които се познаваме, той не е отворил и дума за спорт по принцип, камо ли за футбол. Знаете българската поговорка - Много баби, келаво дете. Същото е и в Левски – много началници, хора, които вършат работа малко", коментира още Стефанов.

"Нещата така получават завършек, но лошото е, че всичките тези хора разнасяха ковчези из София. Сега се чудя на тяхното погребение катафалки ли ще се разнасят?

Никога не се присмивай чуждото нещастие. Аз лично не искам Левски да изпада в ситуацията, в която беше ЦСКА, но никога недей да се присмиваш" съобщи президентът на "белите".

Стефанов коментира и ситуацията в българското първенство. "Ние просто имаме нещастието да работим в държава, която е загърбила спорта. Ситуацията е такава, че всички клубове изнемогват. Има един клуб, който е над всички с финансовото си състояние, а може би ние не сме достойни за този клуб. Тогава защо не играе в първенството на Италия, Белгия, Холандия....", каза той.

За финансовото положение на клуба, както и за ремонта на Овча Купел, Стефанов обяви: "Славия е смесено дружество с общината и не могат да ни помогнат, защото не сме 100 % общинско дружество. Дадоха някакви пари на Дунав, Горна Оряховица, а Монтана ги забравиха, доколкото разбрах за някакви политически неща. Дадоха на Черно море и Нефтохимик, а кой е собственик, какъв и защо е собственик, аз не мога да си обясня".

"На нас 23 години 1 стотинка помощ от никъде. Нямаме 1 лев задължения, а не 26, 28 или 52 милиона. Две стотинки не дължим на никого. Според изискванията на президента на Лудогорец, който взе 9 милиона от държавата, а ние не сме взели и 9 лева трябва да направим нашия стадион в този вид, в който той е направил стадиона в Разград. Ако отделим средства за стадиона, а те са около 1 милион, това значи да осакатим детско-юношеската школа или представителния отбор", добави още той.

Относно победата на Лудогорец с 2:0 над Славия в 20-ия кръг на Първа лига, президентът на "белите" заяви: "Лудогорец успяха да вкарат своите положения, като и ние имахме свои, но не ги реализирахме. Все пак ние имаме 7 юноши, а от другата страна имаше поне десетина бразилци, които също са били юноши, но в Бразилия, като сега си вадят хляба в България".

Според Стефанов не е важно той къде иска „белите” да завършат първенството, а къде ще успеят да достигнат със своята игра, футболистите водени от старши треньора Владимир Иванов.

"Има много бъдеще в тези момчета, като даже и днес от 14.00 часа на стадион „Васил Левски” ще имам удоволствието да наблюдавам 5-6 момчета. Те ще са част или от младежкия или в новия набор, които преглежда Петър Хубчев в националния отбор. Това лично мен ме радва много повече, отколкото една победа над някакъв си Лудогорец", коментира Стефанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама