Естония се опасява от руски провокации с британски военни

11:25, 21 фев 17 / Свят 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Eстонското разузнаване се опасява, че руската страна ще провокира сбивания в пъбовете между местното население и военните на НАТО, които са дислоцирани в страната, пише „Таймс“. Това съобщава ТАСС, цитирао от БГНЕС.

Директорът на Департамента за информация на Естония Мик Маран се опасява, че разполагането на военнослужещите от НАТО дава на Москва възможността да създаде представа за западна агресия чрез лъжливи съобщения. „Нещо от този род ние вече виждаме. Има разговори, че местното население е недоволно от тези военнослужещи“, твърди той.

„Там ще има 800 млади британски войници. Хората ще се движат между своите бази и градовете. Вероятно ще има напивания в пъбовете. Не може да изключим сбивания, провокирани от противоположния отбор“, сята Маран. Той подчерта, че британските и естонските власти са обсъждали тези проблеми при подготовка по дислоцирането на британските военни, за да се избягнат „шпионските игри в духа на Студената война". Британският батальон в Естония трябва да бъде разположен там до края на май. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама