"Телеграф": Жан-Клод Юнкер най-вероятно ще се оттегли като председател на ЕК следващия месец

03:21, 21 фев 17 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жан-Клод Юнкер може би ще се оттегли идния месец от длъжността председател на Европейската комисия, издава британският в. "Телеграф". Това съобщи БГНЕС.

Вчера поредните спекулации, че председателят на европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще подаде оставка, принудиха говорител на Европейската комисия да отрече официално, че това са само слухове. Британското издание обаче посочва, че бившият министър-председател на Люксембург не е взел окончателно решение по въпроса и ще стори това в идните няколко седмици. Тази информация беше потвърдена от европейски представители и за италианския вестник "Република".

Повод за разнозначните твърдения стана интервю на Юнкер за германското радио "Дойчландфунк" по-рано този месец, в което той заяви, че няма да се кандидатира за втори мандат след изтичането на първия в края на 2019 г. Становище, което ЕК категорично отрича.

Бившият министър-председател на Люксембург, който сега е на 62 г., оглави Европейската комисия през ноември 2014 г., след като дълго време беше председател на Еврогрупата, обединяваща министрите на финансите от еврозоната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама