Пенс: САЩ искат нова основа за отношения с Русия

14:05, 20 фев 17 / Свят 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

САЩ ще търсят нова основа за отношения с Русия. Това заяви американският вицепрезидент Майкъл Пенс по време на пресконференция след срещата си в Брюксел с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, съобщават от ТАСС

„Ще търсим нови пътища за нова основа на отношения с Русия“, каза той.

Американският вицепрезидент също така заяви, че новият държавен глава във Вашингтон Доналд Тръмп е твърдо отдаден на продължаването на партньорството с Европейския съюз. „Привилегия за мен е от името на президента Тръмп да изразя силния ангажимент на САЩ за продължаване на сътрудничеството и партньорството с ЕС“, каза Пенс. Това съобщха от АФП и ТАСС.

Той също така посочи, че от ключово значение е и увеличаването на обменяната информация между САЩ, ЕС и НАТО, за да може по този начин по-лесно да бъдат предотвратявани терористични актове.

По-рано днес Пенс се срещна и с върховния представител на ЕС по външна политика и сигурност Федерика Могерини, която също увери, че новата администрация ще се стреми към задълбочаване на отношенията с ЕС.

Изказванията на вицепрезидента идват, след като по време на среща с британския премиер Тереза Мей, Тръмп се изказа в подкрепа на Брекзит. Той също така неведнъж е отправял и критики към НАТО, призовавайки за реформи в структурите на организацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама