Букурещ: Диалогът с Русия ще бъде в унисон с този на НАТО и ЕС

11:55, 20 фев 17 / Свят 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Диалогът между Румъния и Русия ще бъде прагматичен и ще се води в съответствие с политиките на НАТО и ЕС. Това заяви румънският министър на външните работи Теодор Мелешкану в интервю за „Радио Румъния“, предаде БГНЕС.

„Диалогът на Румъния с Русия ще бъде прагматичен и конструктивен с много ясно спазване на границите, които изисква участието на Румъния в НАТО и ЕС“, каза той и добави, че „санкциите на ЕС, в които участва и Румъния, очевидно не пречат на културните връзки“.

„Става въпрос за позитивното развитие (на двустранните отношения – бел. ред.). Това беше една от целите, които очертах, заемайки поста на министър на външните работи“, допълни той.

Говорейки за изминалата Мюнхенска конференция по сигурността, Мелешкано заяви, че не разбира защо на нея не е било отделено необходимото внимание на отношенията с Москва. „Между другото, странно беше, че участниците в Мюнхенската конференция вместо да обсъждат сериозни проблеми като положението в Сирия, проблемите в отношенията с Русия и други, се съсредоточиха преди всичко... на трансатлантическите отношения и особено на това как конкретно ще се развие в предстоящия период американската политика в областта на сигурността“, каза Мелешкано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама