"Марш на жените" ще протестира срещу Тръмп, над 200 хил.жени прииждат към Вашингтон

16:51, 21 яну 17 / Свят 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестите срещу Доналд Тръмп продължават и днес. Във Вашингтон ще се проведе т.нар. "марш на жените", в който се очаква да се включат най-малко 200 хил, дами. 

С розови шапчици на главата, хиляди хора, сред които огромното мнозинство са жени, се стичат днес към центъра на Вашингтон, за да протестират срещу новия президент на САЩ Доналд Тръмп, който вчера официално бе утвърден за четиригодишен мандат, предаде Франс прес, цитиран от БТА. 

Организаторите на този "марш на жените" се обявяват за расово и полово равенство, както и за ред, граждански права, които, според тях, са заплашени от администрацията на Доналд Тръмп.

Десетки актьори, певци и телевизионни звезди обявиха подкрепата си за женския поход, а много от тях планират и лично да присъстват.

"Защото искам да се чувствам сигурна в училище; Защото съм феминист; Защото искам гласът ми да бъде чут; Защото животът ми има значение; Нейният живот също" - заявяват във видео, предназначено за протеста на световното движение,  различни участниците в марша.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама