Скандалната статия на CNBC: Възможно е покушение срещу Тръмп

10:25, 20 яну 17 / Свят 25 205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водещият бизнес канал CNBC публикува "интересен" материал, озаглавен " Джон Ф. Кенеди научи по трудния начин урока, че смазването на компании е лоша идея". Според всеобщото мнение подобна журналистика е най-малко неуместна

Медийната война срещу новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп продължава с пълна сила. В навечерието на полагането на клетва като 45-и президент на Съединените щати, част от големите медии зад Океана ”намигнаха” към Тръмп с перспективата от покушение, което предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи, пише Епицентър.

Водещият бизнес канал CNBC публикува "интересен" материал, озаглавен " Джон Ф. Кенеди научи по трудния начин урока, че смазването на компании е лоша идея". Според всеобщото мнение подобна журналистика е най-малко неуместна с оглед на това, че 35-тият президент на САЩ Кенеди става жертва на покушение на 22 ноември 1963 г.

В материала на CNBC се визира опитът на Тръмп да притисне американски и чуждестранни компании да развиват бизнеса си в САЩ, вместо в съседни държави и само да внасят продукцията си в Щатите.

Не по-малко недоволство предизвика и репортаж на CNN, която е в открит конфликт с Тръмп още от началото на предизборната кампания в САЩ. В духа на безпрецедентните мерки за сигурност във Вашингтон за клетвата на новия президент, телевизията посочва, че при екстремни събития може да се окаже, че член на кабинета на Обама може да се седне в Овалния офис. Това било възможно, ако има покушение срещу Доналд Тръмп, вицепрезидента му Майк Пенс, както и висши кадри на Републиканската партия в конгреса, които по конституция заемат президентската позиция, ако президентът и вицепрезидентът бъдат убити.

Доналд Тръмп обеща извънредно много неща в предизборната си кампания, които според вестник "Вашингтон пост" са достигнали 282. Изданието припомни най-важните във важния ден за Америка - клетвата на новия президент. Ето някои от тях.

ВЪРХОВЕН СЪД - избор на заместник на заболелия консервативен съдия Антонин Скалия от списък с 20 предложени имена ЗАЕТОСТ - създаване на 25 милиона работни места през първия мандат ДАНЪЦИ - намаляване от седем на три на броя на стъпалата в прогресивните данъчни ставки - намаляване на корпоративния данък от 35 на 15 на сто ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ - Законът за достъпни грижи (Affordable Care Act), известен като Обамакеър, ще бъде отменен и заместен с друг ИКОНОМИКА растеж на американската икономика с поне 4 на сто годишно ИМИГРАЦИЯ - изграждане на стена по цялата граница с Мексико, за която ще плати Мексико - депортиране на 2 милиона нелегални имигранти - спиране на визите за страни, които отказват да приемат обратно свои граждани - затягане на визовите правила КОМПАНИИ - наказателни тарифи за компании, които изнасят работни места извън САЩ ОКОЛНА СРЕДА/ КЛИМАТ - премахване на "бариерите" пред развитието и създаването на работни места в енергийния сектор - връщане към спрени инфраструктурни проекти в енергетиката като газопровода "Кийстоун" - прекратяване на плащанията за климатичните програми на ООН ОТБРАНА - увеличение на военния бюджет - да се настоява другите страни от НАТО да изразходват повече за отбрана РЕГУЛАЦИИ - за всяка нововъведена регулация две стари ще бъдат отменяни ТЪРГОВИЯ - предоговаряне на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) - оттегляне от Транстихоокеанското партньорство (ТТП).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама