Малайзия осъди на 15 години затвор двама българи

21:58, 19 яну 17 / Свят 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Федералният съд на Малайзия потвърди окончателно постановеното от апелативния съд наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 г. на българските граждани Иван Костов и Георги Бакалов, съобщиха от външно министерство. Те бяха задържани през 2011 г. по обвинение за трафик на наркотици и осъдени на смърт от първоинстанционния съд.

Вчера българското правителство одобри предоставянето на еднократна сума за осигуряване на правно представителство и защита на български граждани, подсъдими в Малайзия, в хипотезата на възможност от налагане на смъртно наказание. Средствата, в размер на 50 000 лв., са за сметка на предвидените в бюджета на Централно управление на Министерството на външните работи за 2017 г.

При посещението си в Малайзия през март 2016 г. министърът на външните работи Даниел Митов и Главният прокурор на Малайзия г-н Мохамед Апанди Али подписаха Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и правителството на Малайзия за сътрудничество в правната област и обсъдиха, в частност, отношението на двете страни към премахването на смъртното наказание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама