Пресконференциите на Тръмп остават в Белия дом

11:11, 19 яну 17 / Свят 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доналд Тръмп се отказа от идеята да премести пресконференциите извън Белия дом, но обяви, че ще се подбират журналистите, които ще взлизат за брифинги.

„Пресата откачи и аз реших да не местим брифингите”, обясни Тръмп в интервю за американска телевизия. „Но не всички, които искат, ще могат да влизат”, предупреди още той.

Съветниците на Тръмп обмисляха идеята, след като той встъпи в длъжност, брифингите за медиите да бъдат преместени от малката зала в Западното крило на Белия дом в намиращата се в съседство стара правителствена сграда. Те смятаха и да променят системата на акредитиране, която от много време се определя от дружеството на кореспондентите към Белия дом.

По време на предизборната си кампания Тръмп, който утре ще положи клетва като 45-ия президент на САЩ, влезе в спор с някои медии и им забрани да я отразяват. Той отправи и публични обвинения срещу отделни журналисти.

В продължение на два месеца новоизбраният президент не даде нито една пресконференция. Социалната мрежа „Туитър” беше основното му средство за комуникация с гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама