Ранената в нападението в Истанбул българка ще бъде транспортирана в Норвегия

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

С голяма вероятност се очаква днес имащата българско гражданство Нурай Алиосман, която бе ранена в терористичното нападение в нощния клуб "Рейна" в Истанбул в новогодишната нощ, да бъде транспортирана в Норвегия, където живее и работи, предаде БТА. В атаката загинаха 39 души, като 11 от жертвите са турци и поне 25 са чужденци.

Специален екип от Норвегия е пристигнал в болницата "Д-р Сади Конур" в Бакъркьой, Истанбул, където Нурай бе оперирана веднага след раняването и се лекува. След консултация с лекуващия я екип от турски лекари във връзка със състоянието й е решено болната да бъде транспортирана в Осло, където ще продължи лечението й.

Нурай ще бъде транспортирана със санитарен норвежки чартърен самолет, на който ще бъде пренесена с носилка, придружавана от лекари. Ако лошото време, което от завчера насам причини отлагане на много самолетни полети от истанбулското летище, не попречи, се планира самолетът с ранената Нурай да излети за Осло следобед от Истанбул, съобщиха източници от турската болница.

Разноските по транспорта до Осло и лечението там се поемат от норвежката държава.

Social

Коментари