Стрелецът от Флорида може да получи смъртна присъда

13:03, 08 яну 17 / Свят 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Властите в САЩ са знаели, че стрелецът от Форт Лодърдейл е имал психично отклонение.

Федералната прокуратура на САЩ е повдигнала обвинения срещу извършителя на нападението на международното летище на град Лодърдейл в щата Флорида. Ако мъжът бъде признат за виновен, той може да получи смъртна присъда, предаде ABC News цитирана от Епицентър.

От прокуратурата в щата Маями са повдигнали обвинение срещу 26-годишния Естебан Сантяго за насилие на международното летище, при което се е достигнало до загуба на човешки живот. Наказанието може да бъде екзекуция или доживотен затвор. 

Сантяго е обвинен, че е убил петима души и ранил шестима на летището. Според ФБР мъжът е пътувал от щата Аляска за Флорида специално, за да извърши злодеянието. 

Сантяго, ветеран от Ирак, е задържан без право на гаранция. Той ще се изправи пред съда в понеделник. 

Федералното правителство в САЩ е знаело, че стрелецът от Форт Лодърдейл е имал психично отклонение. Това стана ясно от изявление на брат му. През ноември Естебан Сантяго влязъл в полеви офис на ФБР в Аляска, твърдейки, че правителството контролира ума му и го принуждава да гледа записи на „Ислямска държава”. Той не е бил поставен в списъка с хора, на които е забранено да се качват на самолет. Брат му Брайън Сантяго заяви, че Естебан е поискал психологическа помощ, но не е получил особена подкрепа. През август Естебан Сантяго заявил, че чува гласове, казал брат му.

„Как е възможно федералното правителство да го знае, да го приемат в болница само за четири дни и след това да му върнат оръжието?”, попитал Брайън Сантяго, говорейки пред жилището на семейството им.

Извършителят на нападението срещу международното летище Форт Лодърдейл-Холивуд е избрал специално щата Флорида и атаката не е била предизвикана от конфликт, заявил на пресконференция агентът на ФБР Джордж Пиро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама