Съветници от ГЕРБ Сливен присъстваха на празник в Гергевец

Статията не е част от редакционното съдържание на Topnovini.bg.

Снимка: ГЕРБ Сливен
Снимка: ГЕРБ Сливен
previouspauseresumenext

Общинските съветници от ПП-ГЕРБ Сливен присъстваха на празника по повод 90-годишнината от създаване на  НЧ "Надежда-1926" и 30-годишен юбилей на певческата група за автентичен фолклор в село Гергевец. Гости на тържеството бяха съветниците Димитър Батаков и Силвия Маринова.

По време на празника поздрав поднесоха изпълнителите от певческата група. Те изпълниха рецитал и етюд. Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен изнесе концерт. Председателят на НЧ "Надежда-1926" Дияна Пеева изрази удовлетворение от успехите на групата за автентичен фолклор, която е печелила многократно награди. В състава й влизат изпълнители на възраст от 12 до 85 години и според Пеева се наблюдава приемственост между поколенията. Група за пеене имат и децата в селото. Диана Пеева добави, че читалището и певческата група ще продължават да пазят и предават на поколения напред традициите, които съхраняват.

По време на празника бе прочетен поздравителен адрес от Десислава Танева, областен ръководите на ПП-ГЕРБ-Сливен. Народно читалище „Надежда-1926 " е създадено през 1926 година.

Коментари