Сега вече разбрахте ли що за човек е Тръмп?

16:57, 09 окт 16 25 Topnovini Автор: Topnovini
Който се хвали, че може да упражнява сексуално насилие над жени, няма място в Белия дом. А мъжете, които все още подкрепят Тръмп, не са нищо по-различно от злия сексист. Инес Пол за скандалното видео на Доналд Тръмп.

Много се изписа по темата за силната подкрепа за Доналд Тръмп, която той получава въпреки вербалните си изцепки срещу жените. Самата аз разговарях през изминалите месеци с много жени в цялата страна и ги запитах дали не се чувстват обидени и нападнати от неговите думи. От висшистки, лекарки, предприемачки, възрастни и млади получавах винаги един и същи отговор: "Той само така си говори". Но и: "Ние имаме нужда най-сетне от един силен мъж в Белия дом! Важното е какво върши, а не какво говори!".

"Аз ѝ се нахвърлих, но..."

Известни психолози посветиха дълги есета на този феномен. В тях те описват Доналд Тръмп като "един от последните бели мъже, които не са се поддали на джендър манията и на политическата коректност". Като "пример за подражание за много мъже", като "лъч надежда, че все още не е свършено със силния пол". За жените пък Доналд Тръмп вероятно е "олицетворение на неизпълнените копнежи в днешния свят на крайно нееротичния егалитаризъм".

Да се надяваме, че сега идва краят на тези недодялани тези. И че хората най-сетне ще разберат, че образът на жената, създаван от Тръмп, няма нищо общо с истинската мъжественост, а само със сексистката мерзост.

Преди броени дни "Вашингтон Пост" публикува видео, което документира един разговор на Доналд Тръмп от 2005 година, малко след сватбата му със сегашната му съпруга Мелания. Видеото не оставя място за никакви погрешни интерпретации. Никой не може да твърди, че изявленията на Тръмп са извадени от контекста или пък че той само се е шегувал. "Аз ѝ се нахвърлих, но се провалих. Признавам си. Исках да я ч...м, тя беше омъжена." Във видеото Тръмп говори за това как заедно са избирали мебели и как "се опитал да я ч...а като кучка".

Омерзителна злоупотреба с власт

Най-отвратителният момент във видеото е когато Доналд Тръмп открито се хвали със своя статут и с властта, която му разрешава да прави каквото си поиска. Дори да упражнява сексуално насилие над жените. "Когато си звезда, можеш да правиш с тях каквото си поискаш. Можеш да ги хващаш направо за ...! Можеш да правиш всичко!"

Сигурно има достатъчно разбираеми причини за досегашната подкрепа за Тръмп. Вероятно мнозина се надяваха, че политическият аутсайдер най-сетне ще се погрижи за онези, които се чувстваха изоставени от Вашингтон. Вероятно немалко хора вярваха, че един независим бизнесмен ще извади страната от политическото блато и ще я поведе напред.

Който обаче продължава да подкрепя Доналд Тръмп и след това видео, не е нищо по-различно от него - злия сексист, който разглежда жените само като сексуални обекти и се перчи, че може да упражнява сексуално насилие над тях. За това не може и не бива да има никакво разбиране! Възможно е обаче това видеодоказателство да не спре фанатизираните привърженици на Тръмп да гласуват за него на 8 ноември. От решаващо значение в крайна сметка ще бъдат онези 8 до 10 процента от колебаещите се досега американски избиратели. Да се надяваме, че след този уикенд те вече знаят, че ако този човек победи на изборите първата жена-кандидат за президент в историята на САЩ, това ще бъде фатален сигнал не само за собствените им дъщери и внучки.