В отбелязването на 100-годишнината от битката при Каймакчалан участваха съветници от ГЕРБ-Сливен

Статията не е част от редакционното съдържание на Topnovini.bg.

Снимки: ГЕРБ Сливен
Снимки: ГЕРБ Сливен
previouspauseresumenext

Общински съветници от ГЕРБ-Сливен взеха участие в отбелязването на 100-годишнината от битката при Каймакчалан. На паметника на Седми конен полк "Орлето" бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към загиналите за свободата и независимостта на България по време на Първата световна война.

„Трябва да пазим своята история и да тачим традициите си. Без да познаваме нашето минало, нямаме бъдеще. Ние младите хора сме длъжни да знаем, какви герои са били нашите предци”, каза общинският съветник и член на НИС на МГЕРБ Христо Котов.

Цветя бяха поднесени от името на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и народният представител Мария Белова. Честванията по повод 100-годишнината от битката при Каймакчалан в Сливен започнаха с панихида в памет на загиналите в сражението в катедралния храм „Свети Димитър” и продължиха с факелно шествие на ученици от сливенски училища. На церемонията на паметника на Седми конен полк "Орлето"  присъстваха кметът на Сливен Стефан Радев, заместник-кметове, председателят на ОБС-Сливен Димитър Митев, много гости и граждани.

 

Коментари