6 неща, които трябва да изтриете веднага от Facebook профилите си

1.5 млрд. души в света използват Facebook, което освен впечатляващо е и леко притеснително. Колкото и да ни убеждават, че защитата на личните ни данни е сигурна, никога не могат да гарантират сигурността ни изцяло. Затова е най-добре сами да се погрижим за нея, като изтрием част от информацията, която споделяме, пише Jilo.bg.

1. Адресът и местоположението ви.

Човек никога не знае дали няма зложелатели, които могат да се възползват от тази информация.

2. Телефонният ви номер.

По-безобидният вариант е да се сдобиете с учтив/а обожател/ка. По-опасният – с откачен, фанатичен досадник, който да ви звъни и тормози непрекъснато.

3. Кога и за колко време отивате на почивка.

Не искате да улеснявате потенциалните крадци, нали?

4. Повечето от „приятелите“ ви.

Поддържате ли връзка с всичките си 1000, 2000 или 3000 приятеля във Facebook? Едва ли. Според изследванията човек може да има най-много 150 истински приятелства. Ако изтриете ненужните контакти, прекарването ви в социалната мрежа ще стане далеч по-приятно и ненатоварващо.

5. Снимки на децата ви.

В интернет има всякакви хора. Снимките на вашите деца могат да попаднат в полезрението на всякакви ненормалници, които могат да използват тези фотоси за непристойни цели.

6. Къде ходят децата ви на училище.

Изключително опасно, а и глупаво би било да споделите такава информация. Проучванията сочат, че в последните години сексуалните посегателства над деца в Европа растат, а много от нападателите кроят плановете си на база информация от мрежата.

Social

Коментари