Фотогалерия: Рускиня прави съвършени и уникални торти

Снимки: Instagram
Снимки: Instagram

Сладкишите и тортите са нещо, на което малцина биха могли да устоят. Дори да са нездравословни, сладките изкушения винаги имат големи почитатели. Ако пък са здравословни, тогава феновете им се увеличават многократно.

Най-прекрасно е обаче, когато тортата е съвършена и уникална. Точно такива торти успява да сътвори с вълшебните си ръце руската сладкарка Олга Носкова. Jilo.bg публикува 13 от нейните прекрасни сладки произведения.

В края на публикацията ще откриете тайната на приказната глазура с огледален ефект.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Тайната на приказната глазура с огледален ефект

Съставки: 20 гр желатин на прах; 120 гр вода; 300 гр глюкоза; 300 гр захар; 150 гр масло; 200 гр подсладено кондензирано мляко; 300 гр шоколад (бял, млечен, черен или комбинация от някои видове); оцветители за храна.

Стъпки за постигането на огледален ефект: Разтворете желатина във водата; Смесете глюкозата и захарта с врящата вода; Отстранете от котлона и прибавете желатина; Прибавете кондензираното мляко; Изсипете сместа върху шоколада и маслото, за да отстраните въздушните мехурчета; Използвайте получената глазура на температура от около 35 градуса.

Допълнителен мраморен ефект може да се постигне с едновременното изливане на глазури в различни цветове върху тортата.

Още подобни публикации, четете на JILO.BG.

Social

Коментари