Фотогалерия: Рускиня прави съвършени и уникални торти
15:38, 06 авг 16
25
674
Шрифт:
Най-прекрасно е обаче, когато тортата е съвършена и уникална. Точно такива торти успява да сътвори с вълшебните си ръце руската сладкарка Олга Носкова. Jilo.bg публикува 13 от нейните прекрасни сладки произведения.
В края на публикацията ще откриете тайната на приказната глазура с огледален ефект.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Тайната на приказната глазура с огледален ефект
Съставки: 20 гр желатин на прах; 120 гр вода; 300 гр глюкоза; 300 гр захар; 150 гр масло; 200 гр подсладено кондензирано мляко; 300 гр шоколад (бял, млечен, черен или комбинация от някои видове); оцветители за храна.
Стъпки за постигането на огледален ефект: Разтворете желатина във водата; Смесете глюкозата и захарта с врящата вода; Отстранете от котлона и прибавете желатина; Прибавете кондензираното мляко; Изсипете сместа върху шоколада и маслото, за да отстраните въздушните мехурчета; Използвайте получената глазура на температура от около 35 градуса.
Допълнителен мраморен ефект може да се постигне с едновременното изливане на глазури в различни цветове върху тортата.
Още подобни публикации, четете на JILO.BG.
Добави коментар