10 филма, които ще разплачат и най-коравите мъже

13:25, 06 авг 16 25 9544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Някои казват, че мъжете не плачат, но това не е вярно. Жените със сигурност са по-емоционални от мъжете, но силният пол също има слабости и също го напира да плаче. Има трогателни филми, които могат да просълзят дори и най-коравите мъже. Jilo.bg представя 10 филма, на които дори и мъжете плачат.

1. Хачико: Историята на едно куче



Филмът е направен по истинската история, която се е случила в Япония, през 20-те години на миналия век. Куче, от породата акита ину, всеки ден, в продължение на много години, изпраща и посреща стопанина си на гарата, докато той отива и се връща от работа.

Един ден собственикът му, който е професор в академия по танцово изкуство, умира внезапно. Тогава Хачико, в продължение на 9 години, всеки ден, точно в 5 часа отива на гарата за да чака господаря си, който се е прибирал с последния влак. След като кучето умира, японците издигат паметник на мястото където верният другар е чакал господаря си. В главната роля е Ричърд Гиър.

2. Да почукаш на райските врати



Двама млади мъже, Мартин и Руди, страдат от рак в последен стадий, но случайно срещнали се в болницата, се опознават взаимно. Давейки мъката си в текила, новите приятели решават да предприемат едно последно пътуване към морето. Пияни и все още по пижами, двамата открадват първата кола, която се изпречва на пътя им – Мерцедес кабрио модел ’60. За лош късмет обаче се оказва, че колата е притежание на банда гангстери, които искат да си я върнат на всяка цена не само заради самата нея, а и заради пистолета, който Мартин открива в жабката. Култов филм за живота, смъртта, съдбоносните мечти и вечността.

3. Зеленият път



Пол Еджкомб (Том Ханкс) е главен надзирател в затвора, когато пристига нов осъден – Джон Кофи (Майкъл Кларк Дънкан) е обвинен в садистичното убийство на две малки момиченца.

Въпреки огромният му ръст и ужасяващите престъпления, заради които е затворен, Кофи изглежда добър човек, който се държи по-скоро като невинно дете, отколкото като закоравял бандит. Скоро Еджкомб и двама от неговите колеги – Хауъл (Дейвид Морс) и Стентън (Бари Пепър) забелязват нещо необичайно у Кофи: той е способен по чудат начин да лекува останалите затворници от болежките им. Тези негови умения напълно объркват надзирателите относно вероятността точно Кофи да е извършил приписваните му убийства. Дълбок, философски и тежък филм, който се явява една от най-добрите екранизации по Стивън Кинг.

4. Казвам се Кхан



Ризван Кхан е индиец-мюсюлманин, израснал в Мумбай. Той страда от Синдрома на Аспергер – форма на високофункционален аутизъм, изразяващ се в слаба социална адаптация.

Въпреки интелигентността си, той трудно се разбира с хората. Ризван пристига в Сан Франциско, за да живее с брат си Закир и снаха си Хасина. Тук той се влюбва в самотната майка Мандира и въпреки протестите на семейството си, се жени за нея. Двамата започват малък бизнес и живеят щастливо до 11 септември 2001-ва година, когато отношението към мюсюлманите рязко се променя. По време на своето пътешествие той впечатлява хората, с които се среща със своята доброта, миролюбивост и искреност.

5. Списъкът на Шиндлер



„Списъкът на Шиндлер“ разказва невероятната истинска история на енигматичния Оскар Шиндлер (Лиъм Нийсън), който спасява живота на повече от 1100 евреи по време на Холокоста, и чиито уроци по смелост продължават да вдъхновяват поколенията.

6. Копнеж за танц



24-годишният Майкъл винаги е живял в дъблински социален дом, понеже родителите му са били неспособни да се грижат за него след като става ясно че е роден с церебрална парализа.

Напълно неспособен да намери разбиране у околните, Майкъл усеща промяна в живота си след като в съседната стая в Дома за инвалиди „Каригмор“ се настанява Рори О’Ший. Майкъл скоро изумен разкрива, че Рори – който може да движи само дясната си ръка в резултат на мускулна дистрофия – разбира почти нечленоразделната му реч. Двамата бързо се сприятеляват, а буйната природа на Рори помага на Майкъл да открие цял нов свят отвъд стените на дома.

7. Животът е прекрасен



Филмът разказва историята на един италианец от еврейски произход по време на Втората световна война, който трябва да използва своя хумор и въображение, за да помогне на сина си да оцелее в концентрационния лагер. Силен филм, олицетворяващ любовта и доброто, предизвикващ силни чувства у зрителите.

8. Седем души



Бен (Уил Смит) е депресиран и изпълнен с вина, заради грешки от миналото си. Той решава да поправи стореното като помогне на седем непознати. Когато среща Емили (Росарио Доусън), красива жена, която има проблем със сърцето, той се влюбва в нея, въпреки че това обърква плановете му. Гледайки душевните терзания на главния герой, никой не може да сдържи сълзите си.

9. Момиче за милиони



Франки Дън (Клинт Истууд) е треньор по бокс, който, поради затруднени отношения с дъщеря си, не допуска да се сближи с никого. Докато един ден Маги (Хилари Суонк) не влиза в залата му за бокс…

Макар и никога не тренирала професионално, тя притежава невероятен талант, а най-голямото й желание е да се занимава с бокс. Единственото, което търси, е някой, който да повярва в нея. Филм за вътрешна борба и устременост към осъществяването на мечтите на всяка цена.

10. Гладиатор



Максимус е влиятелен римски генерал, обичан от народа и от застаряващия император Марк Аврелий. Преди смъртта си императорът избира Максимус за свой наследник вместо сина си Комодус и в борбата за власт Максимус и семейството му са осъдени на смърт.

Генералът не успява да спаси семейството си и обзет от отчаяние, допуска да го пленят и да го принудят да участва в гладиаторските игри до смъртта си. Единственото, което го крепи, е възможността да стигне до върха, за да може да погледне в очите мъжа, който ще изпита отмъщението му.

Още подобни статии, четете на JILO.BG

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама