10 филма, които ще разплачат и най-коравите мъже

Някои казват, че мъжете не плачат, но това не е вярно. Жените със сигурност са по-емоционални от мъжете, но силният пол също има слабости и също го напира да плаче. Има трогателни филми, които могат да просълзят дори и най-коравите мъже. Jilo.bg представя 10 филма, на които дори и мъжете плачат.

1. Хачико: Историята на едно куче

Филмът е направен по истинската история, която се е случила в Япония, през 20-те години на миналия век. Куче, от породата акита ину, всеки ден, в продължение на много години, изпраща и посреща стопанина си на гарата, докато той отива и се връща от работа.

Един ден собственикът му, който е професор в академия по танцово изкуство, умира внезапно. Тогава Хачико, в продължение на 9 години, всеки ден, точно в 5 часа отива на гарата за да чака господаря си, който се е прибирал с последния влак. След като кучето умира, японците издигат паметник на мястото където верният другар е чакал господаря си. В главната роля е Ричърд Гиър.

2. Да почукаш на райските врати

Двама млади мъже, Мартин и Руди, страдат от рак в последен стадий, но случайно срещнали се в болницата, се опознават взаимно. Давейки мъката си в текила, новите приятели решават да предприемат едно последно пътуване към морето. Пияни и все още по пижами, двамата открадват първата кола, която се изпречва на пътя им – Мерцедес кабрио модел ’60. За лош късмет обаче се оказва, че колата е притежание на банда гангстери, които искат да си я върнат на всяка цена не само заради самата нея, а и заради пистолета, който Мартин открива в жабката. Култов филм за живота, смъртта, съдбоносните мечти и вечността.

3. Зеленият път

Пол Еджкомб (Том Ханкс) е главен надзирател в затвора, когато пристига нов осъден – Джон Кофи (Майкъл Кларк Дънкан) е обвинен в садистичното убийство на две малки момиченца.

Въпреки огромният му ръст и ужасяващите престъпления, заради които е затворен, Кофи изглежда добър човек, който се държи по-скоро като невинно дете, отколкото като закоравял бандит. Скоро Еджкомб и двама от неговите колеги – Хауъл (Дейвид Морс) и Стентън (Бари Пепър) забелязват нещо необичайно у Кофи: той е способен по чудат начин да лекува останалите затворници от болежките им. Тези негови умения напълно объркват надзирателите относно вероятността точно Кофи да е извършил приписваните му убийства. Дълбок, философски и тежък филм, който се явява една от най-добрите екранизации по Стивън Кинг.

4. Казвам се Кхан

Ризван Кхан е индиец-мюсюлманин, израснал в Мумбай. Той страда от Синдрома на Аспергер – форма на високофункционален аутизъм, изразяващ се в слаба социална адаптация.

Въпреки интелигентността си, той трудно се разбира с хората. Ризван пристига в Сан Франциско, за да живее с брат си Закир и снаха си Хасина. Тук той се влюбва в самотната майка Мандира и въпреки протестите на семейството си, се жени за нея. Двамата започват малък бизнес и живеят щастливо до 11 септември 2001-ва година, когато отношението към мюсюлманите рязко се променя. По време на своето пътешествие той впечатлява хората, с които се среща със своята доброта, миролюбивост и искреност.

5. Списъкът на Шиндлер

„Списъкът на Шиндлер“ разказва невероятната истинска история на енигматичния Оскар Шиндлер (Лиъм Нийсън), който спасява живота на повече от 1100 евреи по време на Холокоста, и чиито уроци по смелост продължават да вдъхновяват поколенията.

6. Копнеж за танц

24-годишният Майкъл винаги е живял в дъблински социален дом, понеже родителите му са били неспособни да се грижат за него след като става ясно че е роден с церебрална парализа.

Напълно неспособен да намери разбиране у околните, Майкъл усеща промяна в живота си след като в съседната стая в Дома за инвалиди „Каригмор“ се настанява Рори О’Ший. Майкъл скоро изумен разкрива, че Рори – който може да движи само дясната си ръка в резултат на мускулна дистрофия – разбира почти нечленоразделната му реч. Двамата бързо се сприятеляват, а буйната природа на Рори помага на Майкъл да открие цял нов свят отвъд стените на дома.

7. Животът е прекрасен

Филмът разказва историята на един италианец от еврейски произход по време на Втората световна война, който трябва да използва своя хумор и въображение, за да помогне на сина си да оцелее в концентрационния лагер. Силен филм, олицетворяващ любовта и доброто, предизвикващ силни чувства у зрителите.

8. Седем души

Бен (Уил Смит) е депресиран и изпълнен с вина, заради грешки от миналото си. Той решава да поправи стореното като помогне на седем непознати. Когато среща Емили (Росарио Доусън), красива жена, която има проблем със сърцето, той се влюбва в нея, въпреки че това обърква плановете му. Гледайки душевните терзания на главния герой, никой не може да сдържи сълзите си.

9. Момиче за милиони

Франки Дън (Клинт Истууд) е треньор по бокс, който, поради затруднени отношения с дъщеря си, не допуска да се сближи с никого. Докато един ден Маги (Хилари Суонк) не влиза в залата му за бокс…

Макар и никога не тренирала професионално, тя притежава невероятен талант, а най-голямото й желание е да се занимава с бокс. Единственото, което търси, е някой, който да повярва в нея. Филм за вътрешна борба и устременост към осъществяването на мечтите на всяка цена.

10. Гладиатор

Максимус е влиятелен римски генерал, обичан от народа и от застаряващия император Марк Аврелий. Преди смъртта си императорът избира Максимус за свой наследник вместо сина си Комодус и в борбата за власт Максимус и семейството му са осъдени на смърт.

Генералът не успява да спаси семейството си и обзет от отчаяние, допуска да го пленят и да го принудят да участва в гладиаторските игри до смъртта си. Единственото, което го крепи, е възможността да стигне до върха, за да може да погледне в очите мъжа, който ще изпита отмъщението му.

Още подобни статии, четете на JILO.BG

Social

Коментари