Вторият нападател във френската църква от няколко дни бил издирван от полицията

22:29, 27 юли 16 / Свят 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Абдел Малик, който е вторият участник в нападението на църквата в Сент Етиен дю Рувре, при която беше убит свещеник, е бил издирван от няколко дни от полицията, съобщи френската телевизия БеЕфЕмТеВе, цитирана от ТАСС. Телевизията се позовава на източници, близки до следствието.

Oфициално потвърждение, че френската полиция поне от пет дни е издирвала втория терорист, все още няма. За издирването му е била издадена заповед като лице, представляващо особена заплаха за сигурността на страната, и което може да подготвя терористичен акт, посочи телевизията.

19-годишният Абдел Малик беше идентифициран като вторият нападател след ДНК-експертиза. Той е бил жител на югозиточния френски департамент Савоа. Негови отпечатъци не бяха намерени в базата данни на полицията, жандармерията и специалните служби, тъй като не е извършвал правонарушения.

При претърсване на жилището на първия терорист, разпознат като Адел Кермиш, било намерено лично удостоверение на Малик. Но тъй като той бил улучен с няколко куршума в лицето при операцията за неутрализиране на нападателите, се чакаше потвърждението на ДНК- експертизата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама