Мохамед Далил е терористът от Ансбах

11:03, 26 юли 16 / Свят 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мохамед Далил е сириецът, който активира взривно устройства в близост до музикален фестивал в баварския град Ансбах и рани 15 души. Това посочва агенция "Амак", смятана за основен канал за разпространяване на информация от "Ислямска държава“.

Далил, който загина по време на атентата, призовава за извършване на още нападения във видео, цитирано от „Амак“. Това съобщи базираната в САЩ организация SITE, проследяваща активността в близкоизточните информационни и интернет мрежи.

На записа той е с прикрито лице и след като декларира вярност на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдиди, обявява, че е на акция в Ансбах, където "ще търся мъченичество". Тогава призовава за още нападения, разказва SITE.

Сириецът обяснява, че атаката в Ансбах ще бъде в отговор на "престъпленията, извършени от Коалицията в сътрудничество с Германия, чрез бомбардиране и избиване на мъже, жени и деца".

Атентаторът е бил в Германия от две години, като два пъти му е отказвано убежище. Той е трябвало да бъде депортиран в България, където за първи път се е регистрирал на територията на Европейския съюз.

Той е бил познат на полицията за притежание на наркотици. Лежал е и в психиатрична клиника, тъй като е опитвал на два пъти да се самоубие, съобщиха по-рано германските власти.

На местопрестъплението беше открит мобилният телефон на Далил. Властите проверяват дали непосредствено преди да се самовзриви той е водил телефонни разговори с други хора.

Федералният министър на външните работи Лотар де Мезиер засега се въздържа от директна връзка между експлозията и ислямистки заговор и казва само, че може да има комбинация от ислямистки мотиви и действията на психически нестабилен човек.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама