Общинските съветници от ГЕРБ-Сливен почетоха 179-тата годишнина от рождението на Левски

07:47, 19 юли 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен почетоха 179-тата годишнина от рождението на Васил Левски. С почетен караул и рецитал Сливен отбеляза 179 години от рождението на Апостола. Общоградското честване започна с почетен караул с факли, поетичен рецитал „Спомен и цвете за Апостола” около паметника на Апостола на българската свобода, на едноименния площад „Васил Левски” в Сливен.

Факлоносци бяха ученици от Природо-математическата гимназия. В програмата взе участие театралната трупа при Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов”. Седемгодишният Иван Димитров от ЦДГ „Здравец” в Сливен изпълни стихотворение за Левски. Актьорът Димитър Марков рецитира одата „Левски”, част от спектакъла на ДТ „Стефан Киров” „Епопея на забравените”. Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен поднесоха цветя в знак на преклонение и признателност към живота и делото на Апостола.

Цветя бяха поднесени от името на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и народния представител Мария Белова. На церемонията присъстваха заместник-кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова, Стефан Кондузов, Стоян Марков, секретарят на община Сливен Валя Радева, заместник-областният управител Камен Костов, десетки жители и гости на Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама