"Ислямска държава" пое отговорността за нападението в Дака (обновена)

22:45, 01 юли 16 / Свят 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въоръжени нападатели нахлуха днес в ресторант в дипломатическия квартал на столицата на Бангладеш и откриха огън. Държавният департамент на САЩ съобщи, че има ситуация със заложници, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Осем или девет въоръжени лица са нападнали ресторанта в Дака с викове "Аллаху акбар" около 21,20 ч. местно време и открили огън. Последвала престрелка с полицията и експлозии, детонирани от нападателите, които са взели за заложници посетители и служители от ресторанта, който се намира в луксозен дипломатически кавртал, близо до Нордик Клуб.

Трима полицаи са ранени при престрелката. Държавният департамент на САЩ заявил в Туитър, че има ситуация със заложници в дипломатическия квартал, но всички американски граждани били в безопасност.

Взети са 20 заложници, като според информационната агенция "Амак", за нападението е поела отговорност "Ислямска държава", която твърди, че при атаката са убити над 20 души. Агенцията е свързана с ИД.

Най-малко 40 души са ранени, а двама полицаи са убити при престрелката. През последните месеци в страната имаше серия от нападения срещу интелектуалци, блогъри, и представители на религиозни малцинства. Според местните власти, атаките са дело на джихадисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама