ЕК предложи около 130 млрд. евро бюджет за 2017 г.

22:17, 30 юни 16 / Свят 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
134,9 милиарда евро е предложеният от Европейската комисия бюджет на Европейския съюз (ЕС) за 2017 г. Той е съсредоточен върху растеж, работни места и надежден отговор на кризата с бежанците, съобщиха от комисията.

В евробюджета са заложени двата основни политически приоритета за Европа: да се подпомогне процесът на възстановяване на европейската икономика и да се подобри сигурността, и да се преодолеят хуманитарните предизвикателства в съседните на ЕС държави.

„ЕС е изправен пред огромни предизвикателства и в тези трудни времена един целенасочен и ефективен бюджет на ЕС не е лукс, а необходимост", коментира зам.-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. 

Увеличените средства ще бъдат използвани за инвестиции в растеж, работни места и конкурентоспособност на Европейския съюз. Те са предвидени и за осигуряване на необходимите ресурси за защита на външните граници на ЕС, за повишаване на сигурността в Съюза и извън него, за оказване на помощ за приемането и интегрирането на бежанци и за предприемане на мерки срещу първопричините за миграцията в държавите на произход и на транзитно преминаване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама