Русенец представи региона на световен бизнес форум

15:12, 07 юни 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 2005 г. насам Асоциацията на турските търговски, промишлени, морски палати и стокови борси (TOBB) в тясно сътрудничество с Министерството на външните работи организира срещи, предназначени за предприемачи от цял свят, говорещи турски език.

Целта на тези сбирки е да се спомогне укрепването на връзките и отношенията между турскоговорящи предприемачи от различни страни по света и Р Турция.

Тази година събитието бе организирано в изнесена форма, в четири области на южната ни съседка – Анкара, Истанбул, Коджаели и Гебзе. В тазгодишната 19-та поред световна среща взеха участие 50 души от различни държави. Участниците в срещата посетиха различни търговско-промишлени палати, където имаха възможност да обменят опит и познания. Тази година турскоговорящите предприемачи в България бяха представени и от Аян Сакаллъ, член на УС на Сдружение на предприемачите „Лудогорие”. Сакаллъ е родом от Русе, юрист по професия и управлява семейния бизнес, който е в сферата на текстилната промишленност.

Програмата стартира с 72-то общо събрание на Съюза на турските търговски палати и стокови борси (TOBB) под ръководството на М. Рифат Хисарджъклъоглу, председател на TOBB. Освен посещенията, организирани в търговско-промишлени палати и стокови борси, заводи и предприятия в Анкара, Коджаели, Гебзе и Истанбул, участниците проведоха редица ползотворни В2В срещи.

Делегацията, сред чиито членове беше и Аян Сакаллъ, имаха и културно-опознавателна програма, в рамките на която посетиха Мавзолея на Ататюрк, и други забележителности на Южната ни съседка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама