Пазар и болница пострадаха при въздушен удар в Алепо, сирийската армия обяви временно примирие в Дамаск и Латакия

16:15, 29 апр 16 / Свят 25 773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко души са пострадали при поредния въздушен удар, нанесен от неидентифицарани военни самолети над клиника и пазар в контролираната от бунтовниците част на сирийския град Алепо, предаде АФП.

Ударът е нанесен малко повече от 24 часа след въздушната бомбардировка срещу болница на „Лекари без граници“, при която загинаха десетки души, сред които деца и лекари.

Заради интензивните бомбардировки в бунтовническата част на града беше отменена традиционната петъчна молитва. В района цари атмосфера на страх. Хората очакват повече смъртоносни удари от режима и неговите съюзници, заяви активист, намиращ се в контролиран от бунтовниците район на града.

Междувременно сирийската армия обяви 24-часово временно прекратяване на огъня,което ще е в сила за столицата Дамаск, нейните предградия и за крайбрежната провинция Латакия. Прекратяването обаче няма да е в сила за Алепо.

Съобщението е изчетено по сирийската държавна телевизия днес. Армията обяви още, че спирането на огъня ще влезе в сила в 1.00 часа в събота.

В съобщението на армията се казва още, че примирието ще продължи 24 часа в Дамаск и предградията и 3 дни в Латакия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама