Трима полицаи са тежко ранени на протестите във Франция

23:20, 28 апр 16 / Свят 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24 френски полицаи са ранени при прояви на насилие, съпътствали протестите срещу проекта за трудова реформа във Франция, съобщи Франс прес, като се позова на министъра на вътрешните работи Бернар Казньов. Трима от тях са в много тежко състояние. Има и ранени демонстранти. 124 души са били задържани.

Близо 500 000 души се включиха в протестите в цяла Франция срещу либерализирането на трудовото законодателство. Според полицията обаче в протестите са участвали над 170 000 души. Най-масови и ожесточени бяха сблъсъците в Париж, Марсилия, Нант, Лион и Тулуза. Само в Марсилия са арестувани 57 души.

Силите за сигурност използваха сълзотворен газ срещу маскирани младежи, които хвърляха бутилки и павета срещу силите на реда. При сблъсъците са ранени 24 полицаи, трима от които сериозно. Те са пострадали при стълкновенията в столицата. Властите трябваше също да вдигнат вертолети във въздуха, за да овладеят положението.

Протестната вълна срещу плановете на правителството за либерализиране на трудовия пазар започнаха преди два месеца. Тя включваше както масови протестни акции, така и спиране на работата, най-вече в транспорта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама