20 кандидати за съветници в Сливенско са били сътрудници на ДС

17:53, 12 апр 16 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 от кандидатите за общински съветници от Сливенска област са били сътрудници на Държавна сигурност, сочи публикуваният списък от Комисията по досиетата. ​Проверени са 527 лица. Триста деветдесет и едно лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от Закона.

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 26, ал. 1, т. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия – лица, регистрирани от ОИК за местни избори – 2015 г. - кандидати за общински съветници – област Сливен.

След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от Закона на лицата - Атанас Костов Делибалтов, Байрам Рашидов Рашидов, Валентин Мишев Борисов, Георги Недев Марков, Дончо Ненчев Коджаманов, Иван Динев Иванов, Иван Костов Иванов, Иван Христов Хитов, Иво Филипов Костов, Мехмедали Зейнал Гази, Никола Йорданов Петков, Николай Илиев Ташев, Николай Любенов Тодоров, Радослав Йорданов Кутийски, Сиво Петров Сивов, Тодор Славов Чакъров, Христо Илиев Илиев, Христо Йорданов Атларски, Хюсеин Исмаилов Башев, Юсеин Хасанов Балабанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама