Все повече студенти от МУ-Пловдив се възползват от "Еразъм+"

18:59, 03 апр 16 25 755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повишил се е броят на студентите, които се възползват от програма "Еразъм+", съобщиха от Медицинския университет в Пловдив. През последната учебна година по нея, в чужбина са заминали 17 студенти с цел практика и 6 студенти с цел обучение. Допълнително 31 преподаватели и персонал са били на обмен.

Наблюдава се повишаване на студентската мобилност с цел практика в чужбина, както и повишаване на броя на реализираните мобилности във връзка с участието на млади специалисти, които искат да повишат своята квалификация.

По договор за изпълнение на програмата "Еразъм+" за учебната 2014/2015 г. МУ-Пловдив е усвоил 120 071 евро .

Програмата има за цел да изгради стабилни партньорства между образованието и бизнеса за насърчаване на иновациите и конкурентоспособността, като същевременно насърчава заетостта, със специален акцент върху борбата с младежката безработица.

МУ - Пловдив е притежател на Еразъм харта и има подписани 105 междуинституционални споразумения с 96 университета от 22 държави, сред които Австрия, Белгия, Германия, Испания, Италия, Франция, Турция и др. Програмата позволява студенти от чужбина също да получат обучение във вуза, като пристигналите студенти в университета за академичната 2014/2015 година са 26, а преподавателите са 23. Обучението се извършва на английски език, а за всеки студент се изготвя индивидуална програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама