Международният форум „Иновации и креативност за живот“ събра студенти от 7 европейски университета в Русе

17:14, 18 яну 16 25 639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Факултетът по обществено здраве и здравни грижи на Русенския университет е домакин на международния форум „Иновации и креативност за живот“, съобщиха от ВУЗ-а. 54 студенти и 14 преподаватели от университети от Белгия, Дания, Литва, Финландия и Великобритания споделят опит в продължение на седмица в Русе.

Обучението е интердисциплинарно и в него участват младежи, които учат ерготерапия, компютърни науки, бизнес и информационни технологии, социални дейности, инженерни специалности. Методологията, по която работят участниците във форума, е разработена от екип на Университета в Олу, Финландия. Преподавателите са подготвили интерактивни занимания, в които студентите трябва да изработят предмет с практическо приложение, използвайки подръчни материали.

Модулът „Иновации и креативност за живот“ започва през 2014 година, като интензивна програма по Еразъм. Участието в него дава възможност на студентите да работят в интеркултурна среда и да реализират знанията си в професионалното направление, в което се обучават. От друга страна, те придобиват ценен опит в сътрудничеството с колеги от други страни и актуализират практическите си умения за работа с хора със затруднения.

Международният форум „Иновации и креативност за живот“ ще продължи до 23 януари и се провежда в зала 2.203 в Корпус 2 от 9 до 16.30 часа. Утре, 19 януари, организаторите от специалност „Кинезитерапия“ ще направят „Вечер на културите“, в която участниците от различните държави ще демонстрират свои специфични обичаи. На 21 януари, четвъртък, от 17:30 часа в зала 2.203, българските домакини ще покажат част от традиционните обреди, характерни за Бабинден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама