Варненски рокери събират пари, за да помогнат на свой събрат (снимки)

02:47, 29 ное 15 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненски рокери от мотоклуб "Thirteens 13" организираха благотворителен нощен базар, за да помогнат на своя събрат Ивайло Добрев, който след катастрофа миналото лято остава без левия си крак. За да продължи да живее пълноценно, 21-годишният варненец се нуждае от специална бедрена протеза с електронна колянна става, която струва около 50 хил. лева.

Сумата е непосилна за семейството на Иво, затова негови роднини, приятели и познати организират различни благотворителни кампании, които са на път да съберат необходимите средства, за да може младият мъж да върви отново и да живее що-годе нормално.

Момчетата от "Thirteens 13" също откликнаха на апела на семейството на варненеца и в съботната вечер организираха благотворителен базар в Мото базата под Аспаруховия мост, който продължи до ранните часове на нощта.

Всеки един от членовете на рокерската банда донесе каквото му беше на сърце –  мотоекипировка, кожени бижута, панталони, тениски, обувки и прочие. Вещите бяха изложени на специален щанд, а себестойността им бе обозначена на етикети. До масата с дарения бе поставена и кутия, в която посетителите трябваше да вкарат пари, за да вземат това, за което са платили.

Въпреки че всички присъстващи на благотворителния базар пуснаха от сърце и душа своята лепта, никой не посмя да вземе в замяна каквато и да е вещ от щанда. Затова, по предложение на рокера Тони Стоянов - Бонбона, дарените дрехи, бижута и мотоаксесоари ще бъдат продадени на търг, който ще се разиграе във фейсбук страницата на Мото базата.

Паричните средства, които бяха събрани в рамките на благотворителното събитие през нощта, ще бъдат преведени по дарителската сметка на Иво.

Повече информация за историята на младия варненец, за благотворителните инициативи и дарителските сметки можете да откриете във фейсбук страницата Добрите хора за Иво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама