Съдът непреклонен – остави в ареста Деси от Пелово

16:07, 13 окт 15 25 588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража", взета от Районния съд по отношение на Десислав Велков – известен като Деси от Пелово.

Срещу Велков са повдигнати обвинения затова, че на 2 октомври в Пловдив е блудствал с лице от женски пол чрез употреба на сила и е причинил леки телесни повреди на още две момичета.

"Първоинстанционният съд правилно е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. Той е обвинен в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен", констатираха магистратите.

Съдът прецени също, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.Тази опасност се извлича от съдебното минало на обвиняемия, който е осъждан за подобни деяния.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че това последният случай, свързан с представящия се за екстрасенс Десислав.

Деси пуснал обява в интернет, че набира за работа офис-помощнички. Наел апартамент на улица "Петко Д. Петков" в Пловдив. На 2 октомври ги поканил на интервю и се уговорил да ги наеме със заплата 300 лева.

Той уверил момичетата, че е екстрасенс и притежава свръхествествени способности, след което започнал да им масажира ушите с цел сваляне на стреса. С една от девойките е осъществил и блудствени действия, след като я завел в другата стая на апартамента.

Припомняме също, че до този момент Десислав Велков е съден 15 пъти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама