Десетки загинали при терористичен акт в Анкара (видео)

11:34, 10 окт 15 / Свят 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки са загинали при два взрива в турската столица Анкара, съобщават световните агенции. Местните медии предават, че има и много ранени.

Взривът е избухнал в района на естакада, която води към централната жп гара в града. По същото време там са се събирали активисти на профсъюзни организации, за да участват в митинг в подкрепа на мира и срещу тероризма.

От вътрешното министерство на Турция съобщиха около два часа след инцидента, че това е терористичен акт, жертвите вече са 30, а ранените - 126.

Все още обаче няма потвърждение на съобщенията за атентатори самоубийци, взривили се в множеството с разлика от няколко секунди.

Премиерът Ахмет Давутоглу събра правителствени служители и ръководители на органите на реда на извънредно заседание.

В специално изявление турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който отмени предизборните си прояви, заявява, че е сигурен, че виновниците за мащабния терористичен акт скоро ще бъдат заловени.

„Осъждам това гнусно нападение срещу нашата страна. Целта му е да сблъска различните слоеве на обществото. Най-правилният отговор е да демонстрираме солидарност“, казва Ердоган.

„Държавата и всички ведомства работят по изясняването на случая“, уверява още турският президент. Той е сигурен, че виновниците скоро ще бъдат заловени и изправени пред съда.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама