Въпросът за оставката на шефа на КЕВР не стои пред ДПС

11:32, 16 сеп 15 / Политика 25 689 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На този етап въпросът за оставка на председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов не стои пред парламентарната група на Движението за права и свободи. Основното искане на работодателските организации, които подготвят нов протест, ще бъде допълнително обсъдено от депутатите на Лютви Местан, обясни Алиосман Имамов.

Той допълни, че ДПС ще очаква конкретните законодателни промени в сектор “Енергетика”, подготвени от организациите. Едва тогава депутатите от Движението ще преценят дали да ги подкрепят.

“Оставам с очакване ДПС да ни подкрепят”, каза председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. Той бе категоричен, че продължават да искат оставката на председателя на КЕВР. Остава неясно дали подготвяният за 30 септември протест ще бъде отложен.

Срещата между работодателите и ДПС продължи повече от час, като през по-голяма част от времето председателят на Движението Лютви Местан не присъстваше. Той излезе по-малко от минута, след като председателят на КРИБ, който закъсня, влезе в залата.

Работодателите ще се срещнат и с ГЕРБ, както и с Реформаторския блок. За утре има предвидени срещи и с другите парламентарни групи. По-рано те проведоха разговор с премиера Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама