Кирил Домусчиев: Както се радикализират нещата в енергетиката, така ще стане и с протестите

09:46, 12 сеп 15 / Политика 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестът срещу увеличението на цените на тока, който бизнесът организира на 30 септември ще бъде мащабен. Това каза в студиото на Нова телевизия председателят на Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ), Кирил Домусчиев. Предишните протести на работодателите не постигнаха желания от тях ефект.

 „Както се радикализират нещата в енергетиката , така ще се радикализират и протестите. Нищо не се е променило от първите протести. Няма мерки, които да въведат ред при ВЕИ-тата, нито в държавната енергетика „, каза Домусчиев. Освен това се закани още тази седмица адвокатите му да внесат два сигнала до прокуратурата.

„Първият е за това кой,защо и как подписа договорите за американските електрически централи. На нас ни е ясно, но искаме прокуратурата да се произнесе. С договора от 2001 г. и с анекса, направен от Румен Овчаров от 2006 г., беше загробена не само българската индустрия, а и цялото общество. Вторият ще е срещу ВЕИ-тата“, заяви президентът на КРИБ.

Домусчиев подчерта, че позицията на работодателите остава същата и с протеста на 30 септември ще поискат отново оставката на директора на Комисията за енергийно и водно регулиране, Иван Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама