Лидерът за Европейската купа срещу българските асове в рали "Сливен"

09:14, 02 сеп 15 / Спорт 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
43 екипажа, от тях 11 от чужбина, са подали заявка за участие в рали "Сливен", което ще се проведе от 4 до 6 септември. Сред тях ще бъде и лидерът в класирането за Европейската купа – Мурат Бостанджъ, както и българските пилоти Георги Василев и Мартин Сурилов.

Заявените отбори са от Турция, Обединени арабски емирства, Словения, Унгария, Румъния и Гърция и България.

Трима състезатели ще се борят и за новоучредената „Купа на кмета". Това са  Йордан Георгиев, Павлин Русев и Мартин Коев.  

Сливенското рали  е осми  кръг от Европейския рали трофей на ФИА и 4-и кръг от шампионата на България. Надпреварата ще е най-голямото събитие в автомобилния календар за 2015 година. Общата му дължина ще е 453 километра, от които 181 са скоростни, съобщи представителят на Организационния комитет Стефан Хаджилуков.

Церемониалният старт е в петък, 4 септември, в 17:30 на площад „Хаджи Димитър”. В тазгодишното издание на състезанието са направени промени.

Традиционният първи скоростен етап с дължина от 2.5 км ще бъде в центъра на града в петък от 19 часа. В събота, 5 септември, ще се карат отсечките  Бяла, Стара река и Даулите по два пъти, а в неделя са Българка, Ичера и Раково.

Награждаването на победителите ще бъде от 17.00 часа в неделя на пл. „Хаджи Димитър”.

130 полицаи и 126 маршали ще се грижат за безопасността на участници и зрители.

Организатори на състезанието са Българската федерация по автомобилен спорт,  АСК „Булсим" и Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама