Започва проверка на трите ЕРП-та

19:42, 01 сеп 15 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От утре започва проверка на трите енергоразпределителни дружества в България, съобщиха от енергийното министерство. Инспекцията се прави с цел гарантиране сигурността на електроенергийната система в страната преди началото на отоплителния сезон.

Проверките ще продължат до края на този месец. Ще се обследват програмите за аварийно планиране и дейностите по материално-техническото осигуряване на зимната подготовка на енергийните дружества.

За минимизиране на риска за българските потребители, от министерството ще изготвят анализ на риска за работа на компаниите в кризисна ситуация и план за действие за неговото ограничаване. Ще бъде подробно разписана и програма за есенно-зимната подготовка.

Комисията от експерти на енергийното министерство ще следят и за неизпълнени дейности по отношение на подмяна на рискови или амортизирани съоръжения. След края на проверката ЕСО ще разработи анализ на риска за регионите с повишени товари, както и предложения за недопускане на аварии.

От енергийното министерство уточняват, че с проверките се цели да се избегнат аварийни ситуации като тази от месец март 2015 г., когато стотици населени места останаха без ток заради лоши метеорологични условия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама