Депутат от ГЕРБ: Безопасността на пътя зависи от самосъзнанието на хората

14:45, 01 сеп 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изработването на нов закон за движение по пътищата е кауза, в която съм вложила много сили и енергия, но безопасността е преди всичко въпрос на самосъзнание. На практика законовите мерки за въздействие върху арогантните шофьори са също толкова важни, колкото и семейната среда, в която възпитаваме децата си. Това коментира на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ във варненския район „Младост” народният представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова. Тя допълни, че подрастващите попиват действията на родителите си. „Примерът, който даваме на децата си, може да бъде от решаващо значение за тяхното поведение впоследствие като шофьори и пешеходци”, категорична бе Нели Петрова. Заедно с нея граждани обсъдиха възможността за по-големи наказания за провинилите се водачи. „Аз самата съм инициатор на редица предложения за по-солени санкции. Инициатор съм и на предложението нарушенията, допуснати при шофиране след употреба на алкохол и дрога, да се третират като умишлено деяние”, припомни Петрова. Тя уточни, че тези идеи имат своите критици, а най-често аргументите срещу по-високите глоби са свързани със стандарта на живот у нас.

Граждани настояха пред варненския депутат от ПП ГЕРБ да се увеличат таксите, в замяна на които собствениците на автомобили получават регистрационни номера с повтарящи се цифри. Предложение постъпи и за преразглеждане на законовия регламент, по силата на който шофьори, причинили пътнотранспортно произшествие по несъобразителност, се разминават с леки наказания.

Като председател на гражданското сдружение „Карай умно, искам живот” Нели Петрова оцени високо съвместната работа с общинската комисия по безопасност на движението при настоящото управление на Варна. „Не можем да не признаем и активната работа на общината в лицето на кмета Иван Портних за обновяване на инфраструктурата в града. Новите пътни настилки и тротоари, освежаването на маркировката са част от решението на проблема със зачестилите тежки катастрофи в страната”, подчерта народният представител Нели Петрова - майка на Лора, която загина на пешеходна пътека във Варна преди 4 години.

Варненският депутат бе гост на районната организация на ПП ГЕРБ в „Младост” по покана на нейния ръководител Лидия Маринова. Членовете на партийната структура обсъдиха актуалната политическа ситуация и своите предстоящи инициативи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама